ettl trigger en zonneschijn

Flitsen terwijl de zon schijnt. Sommige fronzen hun wenkbrauwen: “je hebt toch genoeg licht? ”  Juist met zonlicht krijg je harde schaduwen en met flitslicht verzacht je die. Om dit te kunnen doen moet je reportageflits beschikken over de highspeed functie. Je kan dan kortere sluitertijden gebruiken dan 1/200. Zeker midden op de dag zal je deze kortere tijden nodig hebben om tot een goede belichting te komen.

De triggers die ik tot nu toe gebruikte om mijn flits op afstand af te laten gaan, konden niet overweg met sluitertijden korter dan 1/200.

Nu beschik ik over over 4 transcievers met ettl en highspeed functie. (Yongnuo 622c) . Ideale apparaatjes. Je klikt ze op je flitsschoen, stelt je flitsvermogen en ratio in binnen je cameramenu en schieten maar. De losse flitsers plaats je op de losse reciever. Je kan in meerdere groepen werken. Met de testfunctie kan je de verschillende groepen af laten gaan en indien gewenst een lichtmeting doen met een losse lichtmeter. Je kan ze gebruiken in manuele stand, maar ook vol automatisch ( ettl ) of een mix tussen beide.

Hier wat foto’s met 1 losse flits op statief:

 

 

0001.jpg0002.jpg0003.jpg0004.jpg0005.jpg

This entry was posted in Sport, straatfotografie, Strobist.